Ботев Пловдив врътна 0:0 на стадион "Лазур" срещу португалския Маритимо в първа среща от третия квалификационен кръг на Лига Европа.

В този мач пловдивчани демонстрираха с представянето си, че с малко повече късмет като нищо могат да се доберат до директните плейофи за влизане в групите на втория по сила европейски турнир.

И двата тима имаха няколко добри положения, но в крайна сметка попадения не паднаха.

Реваншът е след седмица в Португалия, а шансовете на пловдивчани не са никак лоши.


Срещата започна с добро темпо и още в 5-ата минута гостите от Португалия получиха добър шанс да стигнат до попадение. 

Пикети намери с много добър пас Пиньо, а последният отправи удар по диагонала, но за негово нещастие топката излезе в аут.

Последва страхотна атака на Ботев и удар с глава на Виана, който бе неточен, но така или иначе имаше положение на засада в този момент.

В 21-ата минута "канарчетата" създадоха отлична атака, която завърши без удар. 

Косоко намери отлично Панов, който с хитро подаване се опита да намери свой съотборник пред малкото наказателно поле, но в крайна сметка пасът бе пресечен. 

В 24-ата минута Панов отново се включи отлично и центрира към Стоянов в наказателното поле, но много малко не достигна на последния да засече кълбото. 

Малко след това Неделев отправи тежък удар от дистанция, който мина на половин метър над напречната греда. 

До почивката нямаше повече голове, а минути след това 

В 49-ата минута Ботев стигна до най-чистото положение в мача. Косоко центрира елегантно към Виана, който стреля с глава, а топката мина изключително близо покрай вратата. 

Точно пет минути след това Ботев пропусна още един страхотен голов шанс, след като Неделев бе намерен от Виана в наказателното поле и отправи много силен удар, но Шарл успя да улови топката.

Маритимо също имаше добър шанс малко по-късно. Беса се озова на чиста позиция около дъгата и отправи силен удар, който мина покрай гредата.

В 65-ата минута Чворович направи страхотно спасяване след удар на Беса и така спаси сигурен гол. 

Броени минути по-късно Неделев отправи удар от фаул, но стражът на Маритио успя да парира топката. 

До края на самия мач така и нямаше толкова фрапантни ситуации и попадения в двете врати. 

БОТЕВ - МАРИТИМО 0:0

БОТЕВ: Чворович, Стоянов (66 - Бризола), Димов, Генев, Панов, Минев, Балтанов, Косоко, Неделев, Меледже (76 - Серкан), Виана

МАРИТИМО: Да Силва, Мартинш, Жуниор, Антонио, Машадо, Беса, Шен, Гамбоа, Валенте, Пиньо, Силва (72 - Коща)