Ботев Пловдив - Маритимо, първа среща от третия предварителен кръг на Лига Европа, стадион "Лазур" в Бургас, начало 20.30 часа.

Последните 10 срещи на Ботев Пловдив във всички турнири: Общо 7 победи, 1 равенство и 2 загуби. От тях 4 победи и 1 загуба в последните 5 домакинства.

Последните 10 срещи на Маритимо във всички турнири: Общо 3 победи, 4 равенства и 3 загуби. От тях 1 равенство и 2 загуби в последните 3 гостувания.

Срещата можете да гледате НА ЖИВО ТУК

Вероятни състави:

Ботев: Чворович, Панов, Генев, Димов, Й. Минев, Меледже, Неделев, Косоко, Балтанов, Стоянов, Виана.

Маритимо: Шарлес, Мартинш, Маурисио, Заинадин, Бебето, Шен, Гамбол, Валенте, Ебер Беса, Коща, Пиньо.

ПРОГНОЗА: Ботев Пловдив прави уникални неща тази година в Европа и днес ще продължи своя поход в Лига Европа. Канарчетата се намират в оптимална форма, като всички се надяваме на успех при домакинството на Маритимо.

Пловдивчани вече натрупаха три победи и едно равенство в досегашните си четири мача в Лига Европа, като особено впечатляващ бе последният им двубой, в който нанизаха цели четири безответни попадения на израелския Бейтар.

Преди няколко дни пък канарчетата се справиха и със съпротивата на Славия в мач от родното първенство, побеждавайки ги като гост. Българите се славят с ударно нападение, а португалците – със здрава защита. Трябва, обаче, да се подобри играта във фаза защита на българите.

Не случайно канарчетата вкарват толкова голове, но и допускат твърде много. Добрата новина е, че това ще е първи официален мач за Маритимо от два месеца насам. Португалците започват участието си директно от третия кръг, така че едва ли ще видим тяхната върхова форма. Жълто-черните са в пълен състав и нямат кадрови проблеми. Атаката отново ще се води от голмайстора Фернандо Виана.

Маритимо участва за едва 9-и път в европейските клубни турнири. Тимът от остров Мадейра на практика няма никакви сериозни успехи на международната сцена. Върхът е влизането в групите на Лига Европа през 2012-а. Португалците имат и кошмарен баланс далеч от дома – от 16 октомври насам те са спечелили само един път като гости. Като в последните си 8 срещи навън регистрираха 3 загуби и 5 хикса.

В състава на гостите има над 20 чужденци, като повече от половината от тях са бразилци. Общо 9 играчи от миналия сезон напуснаха, включително тримата топ реализатора, а бяха привлечени 12 нови. Но нито един от дошлите не прави впечатление със солидна визитка. Повечето прогнози са за успех на гостите, но ние ще заложим за нова победа на Ботев.

Резултат: Ботев - Маритимо 2:1