Олимпиакос се класира за плейофите на Шампионската лига след зрелищно 2:2 с Партизан на своя стадион. Първата среща в Белград завърши с победа 3:1 за гърците, които вече са само на крачка от класиране в групите на турнира. 

Мачът започна по перфектен начин за домакините, след като още в 22-та минута Мехди Карсела-Гонсалес направи 1:0 след изпълнение на свободен удар. При ситуацията и вратарят на гостите не се намеси добре и позволи топката леко да мине зад голлинията.

Все пак в 33-та минута “гробарите” изравниха чрез Сейдуба Сума. Янкович стреля от близо 25 метра, а стражът на домакините Капино не се намеси добра и отби топката на крака на Сума. Тъмнокожият футболист на Партизан нямаше как да сбърка на опразнената врата и направи 1:1. 

Гърците все пак владееха ситуацията на своя стадион и не даваха много шансове на съперника си. В 51-та минута Костас Фортунис вкара втори гол за Олимпиакос. Кутрис центрира от лявото крило, а Фортунис с глава прониза Паризан за втори път. 

Сърбите имаха няколко ситуации да вкарат втори гол, което все пак стана чак в 85-та минута. След прострелно центриране от дясното крило топката мина под краката на няколко играчи и стигна до Урош Джурджевич, който с много хубав удар под гредата направи 2:2.