Без напрежение Милан спечели 2:0 реванша срещу Университатя Крайова от Лига Европа и се класира за плейофите. Джакомо Бонавентура в началото на мача и Патрик Кутроне малко след почивката донесоха победата на "росонерите".

Командата на Винченцо Монтела доминираше през целия мач и не остави грам съмнение в крайния успех. Домакините изтръпнаха само веднъж, когато Алесандру Митрица излезе сам срещу вратаря Донарума, който с топ рефлекс отрази удара на румънеца.

Отново за тима от Крайова играха българите Христо Златински и Радослав Димитров. Мачът пък бе ръководен от българска съдийска бригада начело с Никола Попов. Нашите рефери се справиха добре, макар при втория гол на Милан да останаха съмнения за засада.


Фаворитът Милан не блестя с голяма игра, но действаше простичко и остро в нападение, без излишни разигравания. С доста движение и директни пасове напред "росонерите" бяха пълни господари на терена още от самото начало.

В 5-ата минута Франк Кеси вкара с далечен удар извън наказателното поле, но попадението не бе зачетено. Секунди по-рано в атаката Кутроне се оказа в много тънка засада, която страничният съдия Мартин Венев безупречно отсъди.

Гостите обаче удържаха фронта твърде малко - в 9-ата минута избита топка от корнер падна на крака на Бонавентура, който от границата наказателното поле опъна мрежата за 1:0.

Около двайсетина минути гостите не бяха минали центъра, но с първата си сносна атака бяха на косъм гола. В 22-ата минута най-опасният от първия мач Алесандру Митрица се измъкна от миланската защита сам срещу Донарума и стреля мощно, но вратарят с невероятен рефлекс спаси и взриви трибуните на "Сан Сиро".

При следващата атака левият бек на "росонерите" Рикардо Родригес бе изведен отляво в наказателното поле и шутира по диагонала, но румънският страж Каланчя изби топката. До края на полувремето Милан държеше контрола на мача и не даде възможност на съперника да се върне в играта.

След почивката "росонерите" продължиха с бързото темпо и агресия в нападение. Още в 51-та минута Крайова окончателно рухна. Рикардо Родригес центрира от фаул в наказателното поле и патрик Кутроне отблизо бутна топката в мрежата за 2:0, макар да останаха съмнения за засада. След втория гол Милан вече свали темпото и вече дебнеше за по-изразителна победа.

В 68-ата минута Университатя получи отличен шанс при фаул на дъгата на наказателното поле. Зад топката застана нашият Христо Златински, който обаче завъртя топката над вратата.

В 75-ата минута резервата Хакан Чалханоглу изпълни два остри корнера, при които Нианг и Мусакио се разминаха с гола. Малко след това Родригес проби отляво и качи топката на главата на Нианг, който стреля остро, но Каланчя се намеси брилянтно и опази вратата си.

До края на мача Милан доигра спокойно мача и записа втора чиста победа, за да се класира в плейофите на Лига Европа. Утре в ранния следобед "росонерите" ще узнаят съперника си в последната пресявка преди груповата фаза на турнира. 

Милан - Университатя Крайова 2:0

1:0 Бонавентура 9
2:0 Кутроне 51

Милан: Донарума, Конти, Сапата, Мусакио, Родригес, Кеси, Локатели, Бонавентура (81 Борини), Нианг, Сусо (65 Чалханоглу), Кутроне (71 Силва)

Университатя: Каланчя, Димитров, Спахия, Келич, Ферейра, Роси (46 Матею), Златински, Банку, Густаво, Митрица (83 Барбуц), Балуца (65 Роман)

Стадион: "Сан Сиро"
Съдия: Никола Попов (България)

<div style="position:relative;height:0;padding-bottom:56.25%"><iframe src="https://www.youtube.com/embed/qN0Y8PedPw8?ecver=2" width="640" height="360" frameborder="0" style="position:absolute;width:100%;height:100%;left:0" allowfullscreen></iframe></div>