Новият старши треньор на Лудогорец Димитър Димитров-Херо планира да направи 4 промени в състава в сравнение с двубоите с Апоел Беер Шева от третия квалификационен кръг за Шампионската лига. В мачовете с израелците предшественика му на поста Георги Дерменджиев заложи на едни и същи 11. 

Две от рокадите на Херо ще са принудителни. Първата е свързана с наказанието на Марселиньо, който бе изгонен в реванша с Апоел. Бразилецът бе санкциониран за 3 мача. Вместо него, зад централния нападател Клаудиу Кешерю ще действа Густаво Кампаняро, който започна на тази позиция срещу Верея. Втората принудителна променя е свързана с продажбата на Джонатан Кафу в Бордо. Неговото място по дясното крило ще заеме Върджил Мисиджан. Другата опция - Джоди Лукоки е контузен и едва ли ще попадне в групата.

За третата промяна „Тема Спорт“ вече информира. В центъра на отбраната до Козмин Моци ще започне Георги Терзиев, вместо Игор Пластун. Причината е, че Димитър Димитров познава отлично качествата на българския бранител от времето, когато го наложи в Черноморец Бургас. От там той премина при разградчани за сериозна трансферна сума.

На десния бек ще е Сисиньо, вместо Лукас Саша, който бе титуляр в срещите с израелците. Сисиньо е напълно възстановен от контузията си и игра в последните три мача - с Витоша Б и Верея за първенство, и двубоя за Суперкупата с Ботев Пд в Бургас.

Стар познанйник на Херо пък ще е титуляр за Судува утре. Става въпрос за босненския централен защитник Семир Керла. 190-сантиметровия бранител има зад гърба си един сезон при Димитров в Иртиш. През 2016/17 Керла записва 24 мача, в които вкарва 3 гола и е бил един стълбовете в състава на тима от Павлодар.

Още един работил с Херо може да вземе участие в мачовете с Лудогорец. Това е най-новото попълнение на Судува французина Жереми Манзоро. През 2013/14 в Черноморец Бургас при Димитров халфът записва 30 срещи с 3 попадения.