Полузащитникът на Судува (Мариямполе) Повилас Леймонас е категоричен, че литовците няма да се откажат, въпреки поражението с 0:2 от Лудогорец в първия плейоф за класиране в Лига Европа.

"Беше много тежко. Лудогорец е отбор от много високо ниво, добре подготвен, игра зряло и тактически много добре организирано. Просто бяха по-добри от нас в този мач, но има и реванш. Не свеждаме глави, ще се борим до края", заяви Леймонас след срещата на "Лудогорец Арена" снощи.

Треньорът Владимир Чебурин също остава оптимист. "Знаехме силните страни на Лудогорец и затова избрахме по-затворена тактика с контраатаки. През първото полувреме се справихме добре. Имахме и някои възможности при статични положения пред вратата на противника, но не се възползвахме".

"След почивката българите заиграха по-бързо, атакуваха на по-широк фронт и ни затрудниха допълнително. Мисля, че направихме добър мач, но за съжаление допуснахме два гола. Това прави задачата ни за реванша по-сложна, но не и неизпълнима. Надяваме се на по-добро представяне и на победа в Литва, която да ни позволи да продължим напред", каза Чебурин.