„Допуснахме ранен гол и честно казано малко се стъписахме.”

Това заяви Светослав Дяков, след като Лудогорец стигна до обрат и победа с 2:1 над Хофенхайм във втория си мач от група С на Лига Европа.

Капитанът на разградчани изигра много силен двубой и изравни резултата веднага след почивката, а в 76-ата минута Джоди Лукоки донесе престижния успех. 

„Важното е, че през второто полувреме вкарахме два гола и спечелихме срещу много силен противник”, посочи Дяков и бе запитан дали натрупаният опит на международната сцена е помогнал на „орлите” да стигнат до обрата. 

„Да, разбира се, опитът много ни помогна. Ние сме много опитен отбор, познаваме се добре и не губим вяра, дори като изоставаме в резултата срещу толкова силен отбор. Наистина е много трудно да обърнеш германски отбор, но вярвахме до края.”

На почивката нашият треньор ни мотивира да продължаваме да играем по същия начин, защото и преди почивката се представихме добре, а след нея знаехме, че ще дойде нашият шанс и ние просто трябва да го използваме. Можехме и още да вкараме"

"Постигнахме много важна победа, която ни дава шанс да продължим да се борим за излизане от групата. Това е нашата крайна цел.”