„Стигнахме до обрата с тактическа дисциплина, себераздаване и майсторство.”

Думите са на Димитър Димитров след паметната победа на водения от него отбор на Лудогорец над Хофенхайм с 2:1 в мач от група С на Лига Европа. 

„Неприятно е, че трети пореден мач започваме срещата, като допускаме гол. Все пак обаче успяваме да се справяме със ситуацията. 

Много е трудно да надиграеш Хофенхайм, защото този отбор всяка седмица се изправя срещу колоси като Байерн Мюнхен, Борусия Дортмунд и Шалке, като не само играе с тях, но и ги надиграва. Заслугата е най-вече на нашите футболисти, защото те показаха мъжество и майсторство. И през първото полувреме стояхме добре на терена, но липсата на шанс и на самочувствие пред гола ни попречиха. Всички сме щастливи, когато всичко завършва добре”, коментира Херо, а после разкри и защо е променил тактическата постройка на Лудогорец за двубоя срещу германците в Разград. 

„Имайки предвид схемата на Хофенхайм, а именно 3-5-2, заложих на 4-4-2, защото исках да имаме максимална широчина по крилата и смятам, че това нещо се получи с включванията от втора позиция на нашите футболисти.”

Какво очаква Херо от следващия двубой на своя тим в Европа – гостуване на лидера Брага в Португалия на 19 октомври от 22:05 часа?

„Като всеки един треньор, аз също се надявам на добра игра и успех срещу Брага. Знам, че те са спечелили днес. Ще ни бъде трудно, но ще опитаме да се надиграваме и в Португалия.”

"Това е най-силният ни мач, откакто аз съм треньор, но и при гостуването в Турция играхме много силно", завърши специалистът.