Хофенхайм победи категорично Истанбул Басакшехир с 3:1 в двубой от Група "С" на Лига Европа. Футболистите на треньора Джулиан Нагелсман стигнаха до първа победа в групата, в която е и българския участник в турнира Лудогорец.

След този мач германците вече са трети с актив от 3 точки, с 3 по-малко от втория Брага, който тази вечер загуби от разградчани с 0:2. Истанбул вече е на последното място с една точка.

Домакините сътвориха първото опасно положение в 13 -ата мминута. Керем Демирбай изпълни пряк свободен удар на краницата на наказателното поле. Той стреля директно, но на сантиметри над напречната греда.

В 30-ата минута  Керем Демирбай опита късмета си от ръба на наказателното поле, но опитът му беше прекалено слаб, за да преодолее Мерт Гюнок, който го улови с лекота.

В 37-ата минута Марк Ут опита да копне зрелищно топката над защитата в наказателното поле, но един от бранителите успя да се намеси навреме. Без голове завърши и първото полувреме.

През втората част домакините показаха зъби и това даде резултат в 52-ата минута. Бенямин Хюбнер успя да засече топката от ъглов удар и прати кълбото с глава в горния десен ъгъл зад застиналия вратар. 

Седем минути по-късно Хофенхайм поведе с 2:0. Надием Амири засече по великолепен начин центриране от ляво и диагонално прати топката във вратата на Мерт Гюнок. 

В 75-ата минута Нико Шулц връхлетя върху отскочилата топка в наказателното поле и преодоля вратаря с красив удар във вътрешната страна на лявата греда, правейки резултата 3:0.

В края на двубоя гостите бяха близо до почетно попадение. Керим Фрай опита късмета си с удар от средно разстояние, но той срещна дясната греда.

Все пак това се случи в 93-ата минута. Стефано Наполеони насочи топката към вратата от ръба на наказателното поле и тя се отби от далечната греда, за да попадне в мрежата.

Хофенхайм - Истанбул Басакшехир 3:1

Голмайстори: Бенямин Хюбнер (52), Надием Амири (59), Нико Шулц (75), Наполеони (93)

Хофенхайм: Бауман, Кадерабек, Хюбнер, Пош (Цубер 69'), Шулц, Демирбай (Охс 64'), Фогт, Гайгер (Полански 72'), Ут, Вагнер, Амири
Треньор: Джулиан Нагелсман

Истанбул: Гюнок, Кайсара, Атама, Епуреану, Клиши (Ердем 81'), Торун, Инлер, Кахведжи (Текдемир 63'), Фрай, Ердинг (Наполеони 64'), Батдал
Треньор: Абдула Авджъ

Хофенхайм, стадион "Вирсол Рейн-Некар Арена"
Съдия: Алексей Есков
Жълти картони: Вагнер, Гайгер, Хюбнер (Хофенхайм); Фрай, Инлер, Кайсара (Истанбул)