Треньорът на казахстанския шампион Астана Станимир Стоилов изрази радостта си от първата победа на отбора като гост в групова фаза на европейските турнири. Казахите се наложиха с 1:0 над Макаби (Тел Авив) и събраха 7 точки, които ги класират 2-и в група А.

"В този сезон свършихме повече работа, отколкото през миналия. Направихме крачка напред. Честно да си призная, от гледна точка на играта, Макаби (Тел Авив) беше по-добрият отбор. Мисля, че съперникът играе отличен футбол. Имаше моменти, в които просто ни провървя. Знаехме и какво ни очаква, чакахме си момента и го реализирахме на контраатака, обясни Стоилов.

В група А на върха е Виляреал с 8 точки, пред Астана със 7, Славия Прага с 5 Макаби (Тел Авив) с 1. Но медиите в Израел определиха вратаря Ненад Ерич за герой и играч номер 1, тъй като спасяванията му се оказаха много важни за успеха на гостите.

"Не обичам да давам персонални оценки. Герой беше целият отбор, момчетата се стараха. Опитахме да направим някои ротации, а и играчите трябва да бъдат готови за мача в неделя с Акжайк, добави Стоилов.

Той добави, че въпреки умората, налегнала Джулиъс Кабананга, той не бил заменен заради липса на други играчи в тази позиция. "Също така имахме проблеми и с фланговите играчи, Деспотович не беше готов да играе. Но днешната победа я посвещавам на целия казахстански футбол. Ние работим, за да добавяме още и още качества.

"Но за да излезем от групата ни трябва още една победа. Или над Виляреал, или над Славия (Прага). 10 точки ни устройват напълно, завърши българският специалист.