Треньорът на Лудогорец Димитър Димитров-Херо заяви, че "орлите" ще играят атакуващ и открит футбол в предстоящия мач с Истанбул Башакшехир от група "С" на турнира Лига Европа.

Двубоят е в четвъртък на стадион "Лудогорец Арена" в Разград, а победа ще класира българския шампион за следващия етап на състезанието.

"Надявам се тактиката, която ще изберем за мача, да бъде печеливша. За нас е важен крайният резултат. В домакинските мачове опитваме да играем нападателен и открит футбол, така че така ще бъде и утре", заяви Димитров.

"Истанбул е изключително силен отбор с огромна дълбочина, който може да си позволи да прави големи ротации. Преди първия ни мач с тях те победиха Фенербахче с 3:2, а сега и Галатасарай с 5:1, което показва колко класен отбор са. Иимат своите шансове за класиране в следващата фаза на Лига Европа и очаквам утре да излязат и да играят атакуващ футбол. Те са тези, които трябва да спечелят на всяка цена. За нас и равният е добър резултат, но очаквам да се получи двуостър мач. Предстои ни определено много труден двубой, но се надявам да спечелим", коментира треньорът на Лудогорец.

"В тактическо отношение този мач ще бъде по-различен от предишния. В първия мач резултатът не бе от такова значение, докато сега залогът е изключително голям - ние трябва да спечелим, за да се класираме, те трябва да спечелят, за да имат някакви шансове и това ме кара да мисля, че сега напрежението е доста по-голямо. Всички в отбора са здрави и се надявам да излезем в оптимален състав. Надявам се да успеем да ги изненадаме", добави Димитров.