Лудогорец загуби с 1:2 от Истанбул Башакшехир в среща от Група "С" на Лига Европа и направи голяма грешка в битката за класиране в следващия кръг на надпреварата. Добрата новина за разградчани е, че все още държат съдбата си в собствени ръце, след като имат 8 точки в групата.

Лидер е Спортинг Брага с 10 точки, турците от Истанбул ББ са с 5 пункта, а Хофенхайм е с четири и аут от следващата фаза на турнира. Португалците със сигурност продължават напред в турнира.

Неприятното за разградчани обаче е, че в последната среща гостуват в Германия, където Хофе ще търси реванш пред феновете си.

Равенство срещу германците ще прати напред Лудогорец, независимо как ще завършат Брага и Истанбул ББ. Головете за турците в мача забиха Висча (20) и Фрай (28), точен за българите бе Марселиньо (65). 


Срещата на "Лудогорец Арена" започна спокойно, като действията в първоначалните минути се развиваха основно в средата на терена.

Първото положение дойде за Лудогорец, но Мисиджан се замота в наказателното поле на турците ипропусна да нанесе голов удар. В 12-ата минута вратарят Ренан спаси Лудогорец.

Тогава защитата на разградчани изпусна Ердинч, който с глава стреля от три метра, но Ренан показа световна класа и отрази. Седем минути по-късно Козмин Моци вкара с глава, но попадението правилно бе отменено поради засада.

В 20-ата минута гостите вкараха. Защитата на Лудогорец за пореден път направи фрапантна грешка и позволи на Висча отблизо да опъне мрежата на Лудогорец за 0:1.

Това обаче не бе всичко и само осем минути по-късно стана 0:2, след като Фрей технично отбеляза. Играчите на Лудогорец бяха в нокдаун и не можеха да вържат три точни паса.

До края на полувремето разградчани все пак живнаха и създадоха най-чистото си положение, но Марселиньо стреля до лявата греда.

Второто полувреме започна с тотален натиск на Лудогорец и домакините можеха да вкарат веднага след почивката, но Вандерсон направи фрапантен пропуск и от чиста позиция не успя да уцели вратата.

Българите обсадиха турците и заслужено намалиха в 64-ата минута. Тогава звездата на Лудогорец Марселиньо бе на точното място и с отсечен шут направи 1:2.

След това попадение се заредиха атаки и положения за българите, но с пропуски се отчетоха Вандерсон, Пластун и Марселиньо. Срещата се играеше на една врата, но Лудогорец така и не успяваше да изравни.

С течение на времето българите се оголиха отзад и позволиха на гостите да създадат уникални положения, но Ренан спасяваше.

Така Лудогорец направи втора поредна домакинска издънка и не успя да си гарантира поне засега място в следващата фаза на турнира. 

ЛУДОГОРЕЦ - ИСТАНБУЛ Б 1:2

Голмайстори:

0:1 Висча 20
0:2 Фрай 28
1:2 Марселиньо 65

ЛУДОГОРЕЦ: 33. Ренан, 4. Сисиньо, 6. Натанаел, 12. Анисе, 30. Моци, 32. Пластун, 44. Горалски, 84. Марселиньо, 88. Вандерсон, 92. Лукоки, 93. Мисиджан

ИСТАНБУЛ ББ: 34. Гюнок, 4. Атамах, 6. Епуреану, 7. Висча, 17. Кахвечи, 18. Наполеони, 19. Ердинч, 29. Фрей, 39. Ердем, 80. Кайсара, 88. Инлер