Лудогорец ще играе срещу Милан в сблъсък от 1/16-финалите на Лига Европа. Това отреди жребият, който беше теглен преди минути.

Първият мач ще се състои на 15 февруари, а реваншът на "Сан Сиро" е седмица по-късно. Очаква се скоро родният шампион да обяви къде ще приеме "росонерите" – на националния стадион "Васил Левски" или в Разград.

Лудогорец за втори път в своята история ще срещне противник от Ботуша. През 2014 г. на същата фаза "орлите" се паднаха с Лацио и спечелиха първия мач на "Олимпико" в Рим с 1:0, а в София измъкнаха драматично 3:3, за да продължат напред.

Милан е вторият най-титулуван клуб в Европа със 7 спечелени КЕШ/ШЛ, като по този показател изостава единствено от Реал Мадрид. Отборът 19 пъти е печелил титлата на Италия и 2 пъти КНК.

От почти две седмици "росонерите" са с нов треньор – Дженаро Гатузо, който смени уволненият за слаби резултати Винченцо Монтела. Под ръководството на бившия халф, отборът има победа, равен и загуба.

През лятото китайските собственици на клуба дадоха над 220 милиона евро за селекция, но въпреки това "червено-черните" се представят под очакванията и в Серия "А" заемат 7-мо място. Милан беше в група в Лига Европа с АЕК Атина, Риека и Аустрия Виена и финишира първи с 11 точки.

Пълният жребий:

Борусия Дортмунд - Аталанта

Ница - Локомотив Москва 

Копенхаген - Атлетико Мадрид

Спартак Москва - Атлетик Билбао

АЕК Атина - Динамо Киев

Селтик - Зенит

Наполи - РД Лайпциг

Цървена звезда - ЦСКА Москва

Олимпик Лион - Виляреал

Реал Сосиедад - РД Залцбург

Партизан - Виктория Пилзен

Стяуа - Лацио

Лудогорец - Милан

Астана - Спортинг Лисабон

Йостерсунд - Арсенал

Марсилия - Брага