Швеция победи с 2:0 като гост Лихтенщайн в мач от група G на евроквалификациите и направи голяма крачка към класирането на шампионата на Стария континент през следващото лято.

Головете за скандинавците вкараха опитните Маркус Берг и Златан Ибрахимович, като звездата на ПСЖ изпусна и дузпа. С успеха, "тре крунур" събра 15 точки е на 3-то място в класирането кръг преди края на квалификациите и няма как да падне по-ниско в таблицата.


Ибрахимович можеше да откри резултата в 17-ата минута, когато се извиси над защитата на домакините и засече прецизно с глава, но топката мина на сантиметри от дясната греда. 60 секунди по-късно обаче нямаше какво да спаси Лихтенщайн. Джими Дурмаз намери Маркус Берг, който с изстрел от близко разстояние в долния десен ъгъл остави вратаря безпомощен – 1:0.

В следващите минути скандинавците продължиха да контролират мача и в 40-ата Сандро Визер спъна противников играч в наказателното поле и главният съдия без да се замисля отсъди дузпа. Зад топката застана Златан Ибрахимович, който шутира в долния ляв ъгъл, но стражът на домакините спаси!

В 57-ата минута обаче голямата звезда на шведите се реваншира за пропуска от бялата точка. Ибра получи топката и с брилянтен удар в долния ляв ъгъл на вратата сложи точка на спора. До края мачът се доигра и Швеция се поздрави с напълно заслужен успех.

Съставът на Швеция: Исаксон, Лустинг, Антонсън, Гранявист, Олсон, Екдал (68-Левицки), Калстрьом, Дурмаз (69-Ларсон), Берг (62-Гуйдети), Зенгин, Ибрахимович