Страдащият от постоянни контузии Джак Уилшър се надява, че ще попадне в групата от 23 футболисти на Англия и ще пътува за Европейското първенство това лято.

24-годишният атакуващ халф не е в игра от 11 месеца, след като през септември се подложи на операция на лявата фибия- контузия, получена по време на предсезонната подготовка.

Въпреки че е играл едва седем минути за Арсенал през този сезон, Уилшър се надява да влезе в селекцията на Рой Ходжсън, тъй като е играл много важна роля по време на квалификациите.

"Това, което наистина има значение за мене, е да играя за първия отбор и да се върна максимално добре на терена, коментира Уилшър пред британските медии. Това беше важна седмица за мене на тренировките, където се чувствах по-остър и по-здрав. Надявам се, че през новата седмица ще имам повече време на по-високо ниво".

"Не казвам, че съм вече в правилната форма, но но мисля да е една важна стъпка към пълното ми възстановяване. Има още няколко мача до края на първенството и се надявам, че ще получа минути. И разбира се, голямата ми надежда е, че ще бъда с Англия на Европейското първенство. Това е вълнуващ момент", завърши крилото на артилеристите.

Англия е в група В на Европейското първенство, което започва на 10-и юни, заедно с отборите на Русия, Словакия и Уелс.