Полузащитникът на Пари Сен Жермен и на италианския национален отбор по футбол Марко Верати, страдащ от контузия в областта на слабините, има "30 процента шанс" да участва на финалите на Евро-2016 през това лято във Франция.

Това съобщи в днешния си брой италианският спортен всекидневник Гадзета дело спорт, който без да цитира никакъв източник пише, че Верати е получил рецидив на контузията, от която страда от средата на месец февруари. От тогава 23-годишният Верати е играл само 45 минути за Пари Сен Жермен: 15 минути на финала за купата на лигата на 23 април и 30 минути в шампионатния мач с Рен на 29 април.

Ако възстановяването на Верати не изпревари значително стандартните срокове за възстановяване, той няма да попадне в заявката на италианския национален отбор за Евро-2016, пише Гадзета дело спорт.

Това е голям удар по Антонио Конте, защото друг твърд титуляр в халфовата му линия ще пропусне шампионата на Стария континент. Става въпрос за лидера на Ювентус Клаудио Маркизио, който е аут за половин година.