Германия започва подготовката си за Евро 2016 на брега на езерото Маджоре в Швейцария. Селекционерът на германския отбор Йоахим Льов и 25 от общо 27 футболисти отпътуват от Франкфурт за Аскона, където ще се проведе лагерът на Бундестима преди старта на европейския шампионат във Франция.

Знамена, на които пише "добре дошли" ще посрещнат Германия в Аскона.

"Силни сме, но не сме непобедими. Имаме увереност, но не сме арогантни", заяви селекционерът на световните шампиони Льов.

Той е притеснен от проблемите с контузии в състава на Германия. Централният защитник на Байерн (Мюнхен) Жером Боатенг пропусна голяма част от 2016 година заради контузия, а опитният халф Бастиан Швайнщайгер все още е под въпрос за Евро 2016. Защитникът Бенедикт Хьоведес не е готов на 100 процента за игра, докато полузащитникът Илкай Гюндоган няма да играе на европейския шампионат заради травма.

"Тези неща ме притесняват. Имаме подобни проблеми преди всеки турнир. Надявам се здравите футболисти да останат по този начин до началото и по време на европейското първенство", каза още германският специалист.