Англия - Австралия, приятелски мач, стадион "Стейдиъм ъф Лайт" (Съндърланд), 21:45 часа българско време

Групата на Англия

Вратари: Фрейзър Форстър (Саутхемптън), Джо Харт (Манчестър Сити), Том Хийтън (Бърнли)

Защитници: Райън Бертранд (Саутхемптън), Гари Кейхил (Челси), Натаниел Клайн (Ливърпул), Дани Роуз (Тотнъм), Крис Смолинг (Манчестър Юнайтед), Джон Стоунс (Евертън), Кайл Уолкър (Тотнъм)

Халфове: Деле Али (Тотнъм), Рос Баркли (Евертън), Ерик Дайър (Тотнъм), Дани Дринкуотър (Лестър Сити), Джордан Хендерсън (Ливърпул), Адам Лалана (Ливърпул), Джеймс Милнър (Ливърпул), Рахим Стърлинг (Манчестър Ситит), Андрос Таунзенд (Нюкасъл), Джак Уилшър (Арсенал)

Нападатели: Хари Кейн (Тотнъм), Маркъс Рашфорд (Манчестър Юнайтед), Уейн Руни (Манчестър Юнайтед)

Контузени: Фабиан Делф (Манчестър Сити), Даниел Стъридж (Ливърпул)
Извън групата: Джейми Варди (Лестър Сити)

Прогнозата на Gol.bg:

Англия започна подготовката си за Евро 2016 с победа 2:1 срещу Турция, макар и с не особено убедителна игра. За тазвечерния мач с Австралия селекционерът Рой Ходжсън вече ще може да разчита на футболистите от Манчестър Юнайтед и Ливърпул, които не бяха на разположение в предишната контрола.

Лошата новина обаче е, че Даниел Стъридж е получил поредната си травма и все още няма яснота дали ще бъде на линия за Евро 2016. Подобна е ситуацията и с халфа Фабиен Делф, който също се е контузил.

В атака ще липсва и Джейми Варди, освободен от лагера на националите заради неговата сватба. По последни информации почивка ще получи и Уейн Руни. Очаква се Рой Ходжсън да даде шанс на футболистите, за които все още се колебае при окончателния си избор за европейското.

Най-вероятно атаката ще води Маркъс Рашфорд, а в средата на терена ще видим Дани Дринкуотър. Съставът на Австралия е доста отслабен, тъй като някои основни играчи все още имат ангажименти с клубните си отбори. Миналата пролет тимът на Ангелос Постекоглу направи престижно равенство (2:2) срещу Германия, но този път едва ли ще има сили да се противопостави на Англия.

Резултат: 2:0