Кариерата на Маркъс Рашфорд продължава да се развива с бясни темпове, след като младокът се разписа за националния отбор на Англия 138 секунди след началото на дебюта си, за да стане най-младият футболист с гол за световните шампиони от 1966-а година.

Той вкара първия за победа на Англия с 2:1 срещу Австралия в контрола.

Рашфорд, който излезе на терена за едва 19-и мач в професионалната си кариера, беше точен в третата минута на срещата, проведена на стадиона на елитния Съндърланд. Той имаше възможност да увеличи преднината на англичаните малко по-късно, но не успя, а силните му изяви най-вероятно убедиха националния селекционер Рой Ходжсън, че младокът има място в групата от 23-а играчи за Евро 2016.

"Той се справи много добре и аз съм доволен от този дебют. Определено заслужава да бъде сред играчите, които ще заминат за европейското първенство", каза Ходжсън след мача.

Уейн Рууни вкара втория гол за англичаните, който е и 52-и за него за националния отбор, а в мача не игра гласеният за титуляр на еврофиналите Даниел Стъридж. Той получи контузия на тренировка и Ходжсън се надява, че нападателят на Ливърпул ще бъде напълно възстановен близките дни.

"Ако Стъридж се възстановява по план и започне да тренира, травмата в прасеца няма да ме разубеди, че той има място в отбора. Няма да взимам решения, притиснат от леки контузии", добави националният селекционер.