Крилото на Португалия Луиш Нани вярва, че капитанът на тима Кристиано Роналдо ще продължи да бележи и по този начин ще изведе иберийците до следващите етапи на Евро 2016.

Роналдо получи доста критики, след като не успя да се разпише в първите две срещи на Португалия срещу Исландия и Австрия, но се реваншира с два гола и асистенция срещу победителя в група "F" Унгария.

"Всички познават Кристиано и знаят на какво е способен. Сигурен съм на 100 порецента, че той ще продължи да вкарва", заяви Нани по адрес на бившия си съотборник в Манчестър Юнайтед.

"Никой не може да каже нищо срещу него. Той е фантастичен играч и го показа срещу Унгария. Когато всички говореха за него, той затвори устите на критиците", добави крилото на Фенербахче.

Въпреки че португалците все още нямат победа, Нани не губи вяра, че успехите ще започнат да идват още в събота, когато е осминафиналът срещу Хърватия.

"Срещу който и отбор да играем, ние трябва да вярваме, че можем да спечелим. Името на съперника ни е без значение, но сме наясно, че срещу хърватите ще бъде много трудно", завърши Нани.

До този момент Нани и Роналдо са единствените двама португалски играчи, намирали вратата на съперника. Те направиха това по два пъти.