В щаба на Белгия очакват труден мач срещу Унгария на осминафиналите на Евро 2016. Срещата е на 26 юни (неделя) от 22.0 часа в Тулуза.

Отборът на Белгия, който е воден от Еден Азар и Кевин де Бройне, е считан дори за фаворит за титлата на шампионата, докато Унгария играе на първи голям футболен форум след Мондиал 1986.

Унгарците обаче изненадващо завършиха на първо място в група "F", след като в последната си среща направиха 3:3 срещу Португалия с Кристиано Роналдо.

"Унгария наистина изненада всички, но те го заслужават. Ще трябва да бъдем много внимателни срещу тях", каза белгийският полузащитник Аксел Витсел.

"Ще играем срещу победител в група, която включваше Португалия. Ние сме фаворит на теория, но така беше и Португалия", добави друг национал на Белгия Раджа Наинголан.

Белгийският селекционер Марк Вилмотс също очаква тежък мач в Тулуза.

"Не мисля, че срещу Унгария ще ни бъде лесно. Гледахте ли мача Португалия - Унгария 3:3. Вече няма малки нации", заяви Вилмотс.

"Ние все още не можем да повярваме, че спечелихме групата. Унгария не разполага с един или двама играчи, които са сред най-добрите в света, но разполага с отбор, който аз лично не бих заменил за нищо", коментира капитанът на Унгария Балаж Джуджак.