Започват осминафиналите на Евро 2016 с днешните 3 мача, а французите от Sofoot предлагат малко по-шеговита прогноза какво предстои да се случи в тях.    

Швейцария - Полша
(събота, 16 ч., ст. "Жофроа Гишар", Сент Етиен)
След злополучния мач със скъсаните фланелки за този мач "Пума" решава да се поправи. Така екипите на швейцарците са готови да понесат тежест от стотици килограми. За тази цел фланелките са от дебела плътна тъкан, ретро ала Евро 1968, но много тежат на раменете на играчите. Които с подгизнали от пот екипи стават доста неподвижни след почивката и гълтат вода след гол на Гросицки. В края на мача швейцарската федерация къса договора с "Пума" и избира екипите "Макрон". Научил, че името му е свързано с Швейцария, френският министър на икономиката и индустрията Еманюел Макрон бърза да се оправдае, перифразирайки свой предшественик: "Аз нямам и никога не съм имал банкови сметки в чужбина - нито сега, нито преди!"

Уелс - Северна Ирландия
(събота, 19 ч., ст. "Парк де Пренс", Париж)
Първоначално планиран от УЕФА да се играе на "Парк де Пренс", британският осминафинал е преместен на две крачки от там - на стадиона "Жан Буен", където играе местният ръгби отбор Стад Франсе Пари. "Франс Телевизион" веднага отмъква тв правата. На терена има битка, има мелета, накрая един чудесен ждроб на бившия ръгбист Гарет Бейл изстрелва Уелс в следващата фаза.

Хърватия - Португалия
(събота, 22 ч., ст. "Боларт-Делелис", Ланс)
Завили към хубавия поток на жребия, хървати и португалци знаят, че победа в този осминафинал почти сигурно им отваря вратите към последното каре. И затова започват да се предизвикват чрез пресата. След изключителния си мач срещу Унгария CR7 се чувства така, сякаш са му поникнали криле: "Аз ще вкарам пет парчета, едното от фаул от 45 метра." Перишич незабавно отвръща: "Аз изядох Хуанфран, сега ще смачкам Виейриня." Враждата стартира. На терена обаче цари голяма предпазливост. Нито една атака, нито един удар, докато Нани не намира пролука 4 минути преди края. Португалците вече са направили най-трудното, но трябва да защитят своята репутация. Карвальо като опитен футболист веднага се усеща и бърка своя пас към вратаря Руи Патрисио, от което се възползва излекувалият контузията си Манджукич. 1:1, продължения, после дузпи. Кристиано Роналдо започва сеанса и отпразнува своя гол в обратния ъгъл, като плонжира в португалската агитка, докато Модрич изравнява. Вече е 5:4 за Португалия, Сърна се засилва за решителния удар. Но тъй като вниманието му е отклонено от Рикардо Куарезма, който опитва да се прехвърли с рамо и с наведена глава, хърватският защитник бие на 2 м от левия дирек и обрича своите. Португалия е на 1/4-финал. Без нито една победа.

Превод на вестник "7 дни спорт"