Здравейте, уважаеми читатели на Gol.bg. Представяме ви нашата рубрика, която е посветена специално на Евро 2016. В нея участва красивата страна на спортния отдел на Bulgaria ON AIRДесислава Джерманска, Ваня Симонска и Велислава Миланова.

Трите прелестни колежки ще кръстосат шпаги помежду си на шампионата на Стария континент и ще дават своите прогнози за всеки един мач.

Според регламента, познат знак носи една точка, а познат точен резултат три точки. След финала на 10 юли ще обявим победителя, за когото е приготвена специална награда.

Прогнозирайте срещите от Евро 2016 ТУК и спечелете награди! 

Временно класиране:
Ваня – 39 точки
Деси – 28
Вели – 27

Деси:

Франция – Ирландия 1:0

Франция следва една тенденция досега – решава късно двубоите си. Много е вероятно това да се случи и в тази среща.  Република Ирландия се класираха на косъм, но спечелиха в трудна група 4 точки и победиха Италия с 1:0. Несъмнено това бе най-големият им подвиг на шампионата и едва ли ще се надскочат. Още повече, че този път французите ще са с титулярния си състав.

Германия – Словакия 3:1

Германската машина би трябвало да продължи напред. Днес среща отбор, който е стабилен в защита и навярно трудно ще стигна до гол. От друга страна словаците показаха, че могат да организират бързи атаки, така че може да имат и своите шансове на контра атака. Двата тима играха контрола помежду си, в която за изненада победи Словакия с 3:1. Това обаче изобщо не трябва да има значение днес. Даже може да се случи точно обратното.

Унгария – Белгия 1:2

Унгарците спечелиха своята група, въпреки че започнаха като аутсайдер. Без съмнение това е отбор, който може да поднесе изненада. Вярвам, че откъм емоции този отбор ще е една идея по-изчерпан, заради головия трилър, който си спретнаха с Португалия. Иначе тимът бележи средно по 1-2 гола на мач и в редки случаи “избухва” с повече. А това вече го видяхме на европейското първенство.Белгия не допусна попадение в последните си два мача и като изключим очакваната загуба от Италия на старта, съвсем уверено върви

Вели:

Франция – Ирландия 2:0

Очаквам победа за домакините от Франция. Ирландците сигурно ще търсят отмъщение за онази игра с ръка на Анри през 2009, но не смятам, че могат да продължат напред.

Германия – Словакия 2:0

Словакия победи Германия в контрола на скоро. В този осминафинал обаче не очаквам подобна изненада, немците са много по-класният отбор и ще заложа на единица в двубоя.

Унгария – Белгия 0:1

В този осминафинал ще заложа за победа на Белгия. Смятам, че това е по-добрият отбор и въпреки приятната изненада Унгария, очаквам успех за белгийците.

Ваня:

Франция – Ирландия 1:0

Добър шанс за домакина на Евро 2016 да се класира в следващата фаза на турнира. Въпреки приятното лице, което показа Ирландия в групите, не мисля че ще има класата да се противопостави на французите. Да не забравяме, че "петлите" играят пред собствена публика, а и разполагат с отлични футболисти като Гризман. Все пак не считам, че ще развихрят много и ще се класират след минимален успех.

Германия – Словакия 2:0

В групите Германия не показа онази немска класа и мощ, които сме свикнали да гледаме. Словакия пък обърка сметките на отбор като Англия и със сигурност ще има самочувствие в този сблъсък. Все пак считам, че Германия ще стигне до успеха и то по категоричен начин.

Унгария – Белгия 1:1

Труден за прогнозиране мач. И двата съперника могат да поднесат изненада, въпреки че на пръв поглед Белгия изглежда фаворит заради именитите си футболисти. От друга страна белгийците не бяха никак убедителни в груповата фаза, докато съперникът им вкара 3 гола на Португалия. Ще бъде двубой на тактическо надлъгване и не бих се изненадала, ако се стигне до продължения.