Интригата е жива, а заканата е факт! Седем години след "ръчичката" на Тиери Анри, която класира Франция на Мондиал 2006 за сметка на Ирландия, удари часът за реванш в днешния осминафинал между двата отбора в Лион. А нападателят на "зелените" Дарил Мърфи се закани, че падне ли му - ще фрасне топката с ръка в мрежата, пък да става каквото ще.

"Ако мога да го направя, няма да се поколебая, обясни играчът на "Ипсуич". - Ако това ще помогне на моята страна да продължи напред в турнира - няма проблем. Мачът ще е труден. Ние вече бихме Италия, но този двубой ще е много по-различен, защото Франция е домакинът."

Мърфи беше подкрепен и от свои съотборници. А Шейн Лонг призна, че проявява пълно разбиране към подхода на Анри, който спаси Франция в продължението на онзи злополучен бараж през 2009 г.

Помощник-треньорът Рой Кийн, известен със своя инат, също си показа рогата и критикува домакините за несправедливото разпределение на билетите за мача. Както е известно, зелената агитка е сериозен фактор във всеки мач на любимците си, заради своята гръмогласна подкрепа.

"Не е честно, че получихме едва 5000 билета, при положение, че стадионът в Лион има 59 000 места, отсече бившият халф на "Ман Юнайтед". - Нормално е отборът-домакин да има допълнително публика спрямо регламента, но това е прекалено. Смятам, че ние трябва да получим около 15 000, или дори 20 000 билети", допълни Кийн.