Защитаващият титлата си тим на Испания ще се придържа към своя стил на игра с много пасове и владеене на топката в двубоя срещу Италия на осминафиналите на Евро 2016.

Двата тима ще се срещнат в понеделник на "Стад дьо Франс" от 19.00 часа наше време и срещата може да се проследи на живо в Gol.bg.

Испанците ще се изправят срещу тима на Италия, който е с една от най-добрите защити на европейските финали.

"Срещу тях е трудно е да се вкарват голове и трудно да се създават положения. Това е отбор, който е добре подреден. Ще бъде труден мач. Винаги е сложно да се играе срещу Италия", каза испанският полузащитник Тиаго Алкантара.

Националът на Испания каза още, че те ще покажат същия стил на игра срещу италианците - с много подавания.

"Ние играем успешно с този стил и сме свикнали да го използваме. Можем да варираме на моменти, понякога с помощта на нападател отпред, но винаги е придържаме към стила с много пасове и владене на топката", добави Алкантара.

Испания завърши груповата фаза с най-много точни пасове - 93 процента. Отборът също записа един от най-високите проценти владеене на топката в първата фаза - средно 61 процента за трите мача срещу 48 за Италия.

"Италианците имат трима централни защитници и две крила, които могат да ни създадат проблеми. Ще бъде много трудно", коментира защитникът Жорди Алба.

Селекционерът Висенте Дел Боске използва един и същ стартов състав в първите три мача от началото на Евро 2016 и не се очаква да направи промени за двубоя срещу Италия.

Прогнозирайте срещите от Евро 2016 ТУК и спечелете награди!