Германските национали вече имат и допълнителен стимул на Евро 2016. Местната федерация уговори премиите на отбора за предстоящите мачове от турнира. За място на четвъртфиналите, всеки един от играчите на Бундестима ще получи 50 000 евро.

Това обаче ще стане ако световните шампиони днес отстранят коравия тим на Словакия в осминафиналите. "Общо за футболистите сме приготвили 1,15 млн. евро ако днес бият Словакия", съобщиха от немската федерация пред "Билд".

Иначе за излизане от групата нямаше премии и това малко разсърди отбора. От федерацията съобщиха, че за всеки отстранен отбор ще дават по още 50 000 на калпак.

Но ако вземат титлата, всеки един от немските национали ще прибере по още 150 000 евро. Така общата им премия ще е от 300 000. Това означава, че немската федерация ще се бръкне с 6,9 млн. евро само за играчите.

В същото време добра новина дойде за немците вчера. Защитникът Жером Боатенг поднови тренировки и изглежда напълно готов за мача срещу Словакия.

Бранителят получи контузия в прасеца на десния крак по време на последния мач от групите срещу Северна Ирландия. 27-годишният Боатенг се подготвяше на облекчен режим, но от вчера тренира наравно със съотборниците си.