Мач от 1/8-финалите на Евро 2016, стадион: "Олимпик", Лион, начало: 16:00 часа наше време, на живо в Gol.bg

Вероятни състави:

Франция: Лорис; Саня, Рами, Косчелни, Евра; Погба, Канте, Матюиди; Гризман, Жиру; Пайе
Селекционер: Д. Дешан

Ирландия: Рандълф; Коулман, О'Шей, Киоуг, Брейди; Хендрик, МакКарти, Хулахан, МакЛийн; Уолтърс, Лонг
Селекционер: М. О'Нийл

Прогноза на Gol.bg:

Домакинът Франция приема Ирландия на стадион "Олимпик" в Лион в мач от 1/8-финалите на Евро 2016.

Селекционерът на "петлите" Дидие Дешан може да разчита на всичко най-добро, с което разполага. Големите му звезди Пол Погба и Антоан Гризман със сигурност ще започнат титуляри срещу коравите островитяни, докато легендата Роби Кийн отново ще остане резерва за "детелините".

За последно двата отбора играха помежду си през 2009 година в бараж за класиране на Мондиал 2010. Те си размениха по победа с 1:0 като гости, но французите се оказаха краен победител след игра с ръка на Тиери Анри в продълженията, което класира "петлите" на световното първенство. Сега ирландците със сигурност ще търсят мъст, но статистиката е изцяло против тях, защото предният им успех датира чак от 1981 г. с 3:2. После следва 0:0 във Франция и 1:0 за гостите на Острова, отново в световни квалификации.

"Детелините" определено играят с по-голям успех при визитите си на днешния си домакин, което е малък повод за оптимизъм. Нашата прогноза обаче е, че възпитаниците на Дешан едва ли ще сбъркат и ще продължат напред на шампионата на Стария континент.

Прогноза: Франция – Ирландия 2:0

Прогнозирайте срещите от Евро 2016 ТУК и спечелете награди!