Роберто Донадони е сигурен, че Италия има всичките оръжия, с които може да нарани Испания. “Скуадрата” се изправя тази вечер срещу настоящия европейски шампион в осминафинален сблъсък на Евро 2016. 

“Всеки отбор зависи от дадено поколение и ситуацията във футбола в страната. Ние вече нямаме страхотни индивидуалности, но е трудно да се играе срещу нас, защото сме много добре организирани. Ние имаме всичките оръжия, за да се справим добре и да победим всеки опонент. Треньорът Антонио Конте върши прекрасна работа”, заяви легендата на Италия. 

Последният мач на Донадони като селекционер на Италия беше загубата именно от Испания с дузпи, след което иберийците влезнаха в серия от две спечелени европейски първенства и едно световно. 

“Те бяха страхотен отбор и беше въпрос на време да спечелят нещо голямо. Разбира се, с тази победа те отключиха един цикъл, но при всички положения щяха да го направят рано или късно. Те бяха прекалено добър отбор. 

Знаех какво ни очаква, но Испания не беше по-добър от нас, а ние играхме без Андреа Пирло, Дженаро Гатузо и Фабио Канаваро, които бяха ключови за Италия. Въпреки това Испания ни би с дузпи, което е една лотария. Имаха повече късмет, а след това написаха историята”, каза още Донадони.