Италия - Испания, приятелска футболна среща, стадион “Фриули”, Удинезе, 21:45 часа българско време. 

Прогнозата на Gol.bg: 

Три месеца преди началото на Европейското първенство във Франция отборите на Италия и Испания ще имат една от последните си възможности да изпробват някои неща преди началото на турнира. 

Голям интерес ще прикове Антонио Конте, който разкри, че напуска поста си като треньор на Италия след Европейското. Специалистът най-вероятно ще поеме Челси. 

“Скуадрата” попадна в тежка група на Евро 2016 - заедно с Белгия, Швеция на Златан Ибрахимович и Република Ирландия. 

В същото време Испания продължава да диктува световната мода и в момента е в серия от 7 поредни победи. “Ла Фурия” в момента е на трето място в световната ранглиста, а на Евро 2016 ще играе срещу Хърватия, Турция и Чехия.  

“Няма промени в състава. За мен и момчетата Евро 2016 е прекрасна възможност и чувстваме страхотна отговорност. През юни ще чувстваме подкрепата на цяла Италия и ще трябва да съкратим разликата между нас и отборите пред нас”, заяви Антонио Конте преди мача. 

Селекционерът на Испания Висенте Дел Боске добави: “Този отбор на Италия ми напомня на тима на Конте в Ювентус. Те пресират, но могат и да се отбраняват, да изчакат и да направят смъртоносна контраатака. Очаквам Италия да играе играе като Ювентус срещу Байерн Мюнхен”. 

Вероятни състави: 

Италия: Буфон, Дармиан, Ругани, Бонучи, Антонели, Ел Шаарави, Мота, Верати, Кандрева, Иммобиле, Дзадза

Испания: Касияс, Гаспар, Пике, Бартра, Алба, Тиаго, Роберто, Фабрегас, Иско, Иниеста, Мората 

Резултат: 1:2