Селекционерът на Белгия Марк Вилмотс остана щастлив от победата с 4:0 над Унгария на осминафиналите на Евро 2016, но изрази недоволство от неточностите в завършващата фаза на атаката.

"Трябваше да водим поне с 3:0 на почивката, но резултатът прекалено дълго се запази само 1:0. Вкарахме втория и третия гол за много кратко време, но се нуждаехме от много положения за това, а в големите мачове не получаваш толкова шансове и можеш да бъдеш наказан. Казах на футболистите да бъдат търпеливи. Често на тренировките играем с по две докосвания, защото така топката се придвижва много по-бързо. В този мач се видя ползата. Играхме с почти четирима нападатели във схемата 4-2-3-1 и с двама дефанзивни полузащитници, за да не сме прекалено открити, което е рисковано. Доволен съм от всички. Кевин Де Бройне, например, когато загубеше топката, веднага правеше усилие да си я върне, а това прави отбора силен. Когато не притежавахме топката, не позволявахме на съперника да постигне нещо съществено.

Наказанието на Томас Вермаелен ще му позволи да си почине. Той беше фантастичен в четирите ни мача досега. Губя прекрасен бранител, но той ще бъде на разположение отново след пет дни. Вярвам, че ще се справим в негово отсъствие и ще се класираме за полуфинала, в който той ще може да се завърне на терена.

Ако разполагахме със 150 хиляди места, съм убеден, че нашите фенове щяха да ги запълнят, защото Лил е много близо до границата. Еден Азар особено искаше да играе тук, където той се изгради като футболист. Може би и затова той се представи толкова добре", коментира Вилмотс.

На четвъртфиналите Белгия ще играе с Уелс. Двата тима се срещнаха в квалификациите, като островитяните измъкнаха 0:0 като гост и спечелиха с 1:0 като домакин с гол на Гарет Бейл.

"Уелс е силен отбор, не е само Гарет Бейл, а има и много други класни играчи около него", каза Вилмотс.