Медиите на Апенините засипаха с похвали играчите на Италия след победата над европейския шампион Испания с 2:0 на осминафиналите на Евро 2016. 

"Кориере дело спорт" излиза със заглавие "ТикИталия!", визирайки стила на игра "тики-така", който е запазена марка за двукратния европейски шампион Испания. 

Авторитетният "Гадзета дело спорт" също използва игра на думи, за да опише превъзходството на "адзурите" в този мач. "Godemos" или "Да се забавляваме", гърми "Гадзета" като се заиграва с името на испанската политическа партия Podemos.

Пресата поставя отлични оценки на всички играли за Италия в този мач, а най-високо е отличен селекционерът Антонио Конте. Няколко анализатори дори се извиниха на Конте за скептицизма преди старта на Евро 2016.

"Конте, това е твое чудо. Той скачаше, надъхваше всички, полудяваше край тъчлинията. С него съставът на Италия беше от 12 играчи!, пише в анализа си Джакопо Джерна на страниците на "Ла Гадзета".

Италианците опитват да не изпадат в еуфория и вече мислят за не по-малко трудния мач срещу световния шампион Германия на четвъртфиналите.

"Германците са по-гладни за победи и тичат по-бързо от испанците. Например, Боатенг не е като Пике. Но каквото и да стане Италия заслужава само похвали", пише "Ла Република. 

Прогнозирайте срещите от Евро 2016 ТУК и спечелете награди!