Португалският национал Луиш Нани заяви, че ключът към победата срещу Полша е в единството на тима. Двата отбора се срещат в първия четвъртфинал на Евро 2016 в четвъртък.

"До този момент показахме, че всички седим в една лодка и гребем в една посока", каза Нани, чийто тим все още няма загуба на първенството, но и няма победа в редовните 90 минути.

"Според мен никога не сме имали по-добър от този, с който разполагаме в момента, а атмосферата е отлична. Това е основният фактор за по-добрата ни игра и съм сигурен, че този път ще стигнем по-далеч", добави новият играч на испанския Валенсия.

"Досега изиграхме някои зрелищни мачове като този с Унгария, където показахме, че можем да бележим. Ако цената да продължим да напред е да жертваме тази атрактивност, то ние сме готови да го направим", заяви Нани, който вече има 100 мача с националния отбор зад гърба си.

Запитан за предстоящия мач с Полша, бившият футболист на Манчестър Юнайтед отговори: "Полша е много силен състав, в който има доста опитни футболисти. За да ги преодолеем, ще трябва да дадем най-доброто от себе си. Ние не сме фаворити, тъй като цялото първенство е много равностойно", завърши Нани.

В състава на Португалия няма контузени преди мача с поляците, като единствено Рафаел Герейро и Андре Гомеш тренираха на облекчен режим във вторник.