Бивши английски национали отправиха критиките относно представянето на Англия на Евро 2016. Тимът отпадна на осминафиналите след загуба с 1:2 от дебютанта Исландия.

Преди няколко дни Великобритания гласува на референдум за излизане от Европейския съюз, а сега английските футболисти напуснаха европейското първенство. Двете събития станаха повод за подигравки в социалните мрежи. Вече има петиция този мач да се преиграе, след като 2.4 милиона британци се подписаха под онлайн петицията за нов референдум за членството на Великобритания в Европейския съюз.

Други се шегуват, че Рой Ходжсън трябва да заеме мястото на напускащия Дейвид Камерън като премиер на Великобритания, "тъй като би бил идеален, за да изведе страната от Европа".

"Най-срамната загуба в нашата история. Англия беше победена от страна с повече вулкани, отколкото професионални футболисти. Добра игра на Исландия", каза бившият нападател Гари Линекер в профила си в "Туитър".

Прогнозирайте срещите от Евро 2016 ТУК и спечелете награди!

Други бивши национали също се изказаха остро срещу представянето на играчите на Рой Ходжсън. 

"Англия - жалко, шокиращо, нелепо", коментира Алън Шиърър.

"Исландия изглеждаше по-организирано от нас. Това е смущаващо", заяви Питър Крауч.

"Изобщо не играха днес. Те бяха боклук в този мач. Боклук. Всеки чакаше някой друг да направи нещо. Бяха като вкаменени", каза бившият нападател на Арсенал и на националния отбор Йън Райт.

Исландия ще играе срещу домакините от Франция на четвъртфиналите, а Англия се прибира у дома сред буря от критики, която няма да приключи скоро.