Португалската звезда Кристиано Роналдо е провел скандален телефонен разговор с бившия си съотборник от Реал Мадрид Гонсало Игуаин.

В него асът на "кралския клуб" кара аржентинския национал да саботира финала на Копа Америка с Чили (б.р. - в крайна сметка "гаучосите" паднаха след дузпи), като целта му е Меси да не спечели трофей с родината си, за да има шанс да го достигне по брой Златни топки. В момента лидерът на Барселона води с 5:3, но Роналдо вярва, че може да навакса изоставането си и в разговора го нарича "малкото джудже", пише френският сайт Sporteuro.fr.

"Ти вече не си толкова близо до мен, но искам да ми помогнеш. Ако го направиш...", са първите думи на Роналдо в разговора, който се провежда в навечерието на финала на Копа Америка. "Гонсало, как ще изглежда Меси с този трофей? Трудно ще спечеля Европейското, защото съотборниците ми са кръгла нула. Боря се за Златната топка всяка година, но имам нужда от теб, за да наваксам малкото джудженце. За награда ще ти купя хубава кола. Саботирай финала", казва още Роналдо.

Отговорът на Игуаин е следният: "Кристиано, Копа Америка върви нормално. Ние ще победим Чили и най-накрая ще спечелим трофей. Така че, няма да саботирам финала и да ти помогна, както през 2014 г., когато спечели Златната топка. Не обещавам нищо, ще видим...", казва стрелецът, с което веднага се появиха съмнения, че не е играл на 100% срещу Германия на финала на световното в Бразилия, спечелено от Бундестима с 1:0 след продължения.

Ако подобен разговор между двамата наистина се е състоял, това ще се превърне в един от най-големите скандали в историята на футбола.

Прогнозирайте срещите от Евро 2016 ТУК и спечелете награди!