Защитникът Рагнар Сигурдсон беше определен за играч на мача при изненадващата победа на Исландия с 2:1 над Англия на осминафиналите на Евро 2016.

Сигурдсон изравни резултата в шестата минута след заучено положение при изпълнение на тъч, след като съперникът беше повел след ранна дузпа на Уейн Рууни. Колбайн Сигторсон донесе успеха на исландците в 18-ата минута с удар от границата на пеналта.

"Футболистите на Англия си мислеха, че мачът срещу нас ще бъде като лека разходка в парка. Но ние вярвахме в себе си. Представихме се добре и не мисля, че позволихме на съперника да създаде много положения. Изчиствахме с глава много центрирания, а те имаха доста изстрели от дистанция. Не бях притеснен през второто полувреме, може би само в последните минути, когато беше по-тежко", каза Сигурдсон

"Това е втори или трети гол, който вкарваме след дълго изпълнение на тъч. Това е едно от оръжията ни, не е изненада. Определено англичаните не очакваха това, което им се случи. Те започнаха добре, поведоха в резултата, но бяха шокирани от изравнителния гол и още повече от второто ни попадение. Паникьосаха се, въпреки че са много силен отбор. А както всички знаете, срещу Исландия е трудно да се вкарват голове", допълни той.

Прогнозирайте срещите от Евро 2016 ТУК и спечелете награди!

Вратарят Ханес Халдорсон определи победата като "велика".

Преди мача (треньорът) Хеймир (Халгримсон) ни каза, че успех срещу Англия ще промени живота на всеки един от нас. Ще видим какво ще се случи сега, но със сигурност това е велика победа. Нетърпелив съм да видя какво ще стане в Интернет, реакциите от Исландия, може би от Англия и от целия свят. Това е голяма спортна история, много голяма", коментира Халдорсон.

"Откакто започнахме да играем заедно преди четири години това е може би 15-ият мач, който беше определян като "най-големия двубой в историята на исландския футбол". Така че, ние вече сме свикнали да играем срещи с голямо напрежение и за пореден път доказахме, че се справяме добре в такива ситуации", допълни той.

Друг защитник Кари Арнасон пък е на мнение, че това е най-значимия резултат във футболната история на Исландия.

"Това без капка съмнение е най-голямата победа в исландската футболна история. Шокирахме света. Не мога да опиша чувствата си, но съм много щастлив. Треньорът (Ларс Лагербек) ни каза преди мача, че никога не е губил от Англия и ние трябва да продължим тази серия. И ние го направихме. Знаехме точно какво правим. С Рагнар сме изградили страхотно партньорство в отбрана и мисля, че контролирахме нещата през цялото време", каза Арнасон.