Тежестта от очакванията, които са били стоварени върху националния отбор на Англия, са се оказали психологическа бариера, която е довела до поражението с 1:2 от Исландия на четвъртфиналите, смята защитникът Венсан Компани, който отпадна от състава на Белгия заради травма на бедрото. Иначе той е футболист на Манчестър Сити и има доста съотборници в селекцията на Рой Ходжсън.

"Англия е един от най-силните отбори на това Европейско първенство. Но нещо се случи от психологическа гледна точка в понеделник, коментира Венсан Компани пред вестник Таймс.

Англичаните обаче се сринаха срещу скромния дебютант Исландия, за когото приказката за Пепеляшка продължава и на четвъртфинал. Сега исландците имат ново предизвикателство в лицето на домакина Франция.

Поражението костваше поста на мениджъра Рой Ходжсън, чийто четиригодишен период приключи доста срамно за феновете в Родината на футбола. За Ходжсън говори и статистиката, който в квалификациите беше на гребена на вълната, но от 11 мача на големи първенства има само три победи.

"Най-трудното нещо в мачовете с националните отбори е да достигнеш до очакванията на феновете. Не знам дали това е правилната дума, но мисля, че в понеделник Исландия игра без никакъв страх, а Англия с огромно психологическо напрежение".

"Доста ТВ-коментатори смятат, че проблемите идват от липсата на достатъчно подбор за всеки един треньор. Те твърдят, че многото чужденци в отборите от Висшата лига изяждат местата на местните таланти.

Компани обаче не смята така. "За мене това е голям лукс и английските футболисти трябва да бъдат щастливи, че тренират и играят срещу и с най-добрите в света. Ако си просто добър, никой не те спира да играеш в мачовете от Висшата лига", смята бранителят.

Прогнозирайте срещите от Евро 2016 ТУК и спечелете награди!