Германците са решени на всичко да прекъснат негативната серия срещу Италия на големи първенства и да спечелят предстоящия четвъртфинален мач на Евро 2016 в Бордо.

Бундестимът губи от Италия неизменно във фазата на елиминации на големи първенства, като началото е поставено още през 1970 година в полуфиналите на световното първенство в Мексико. След това Германия пада от "адзурите" още на финала на Мондиала през 1982, на полуфинала на Мондиал 2006 и на полуфинала на Евро 2012.

Двата отбора се срещат и в четири мача в груповата фаза на големи първенства, като и четирите срещи завършват наравно.

"Доста сме помъдрели и претърпели развитие, но в тези мачове всичко е възможно. Трябва да играем на върха на възможностите си, готови сме да пренапишем историята", каза треньорът на вратарите на Германия Андреас Кьопке. 

Прогнозирайте срещите от Евро 2016 ТУК и спечелете награди!

Централният защитник Матс Хумелс, който игра в загубения полуфинал във Варшава преди четири години на Евро 2012, не иска да се връща в миналото.

"Италия е точно като нас, турнирен отбор. Играх срещу тях в полуфинала във Варшава, после мисля, че направихме две равенства в контроли и веднъж ги бихме с 4:1. Тези мачове нямат значение, гледаме напред", каза Хумелс.

Нападателят Марио Гомес, който има два гола в турнира до момента, каза, че е време за победа срещу Италия.

"Със сигурност мачът ще бъде много оспорван, но съм убеден, че в края ще бъдем победители", каза Гомес.

Мачът между двата отбора ще се играе в събота от 22.00 часа българско време и може да се проследи на живо в Gol.bg. Победителят ще срещне на 1/2-финалите някой измежду Франция и Исландия.