Исландия може да се превърне в Лестър на европейското първенство във Франция, заявиха двамата треньори на исландския национален отбор. Приказката за северната държава продължава с двубой срещу домакина Франция на 3 юли на "Стад дьо Франс".

Лестър, без големи имена в състава си, стана за първи път шампион на Англия през 2016 година, а исландците отстраниха Англия на осминафиналите на шампионата на Стария континент.

"Искам всичко да приключи по начина на Лестър Сити в Англия. Те играха на върха на своите възможности и сили, а ние също се опитваме да направим точно това. Има един и същи дух в двата тима. Работим един за друг в нашия отбор", заяви един от селекционерите на Исландия - Хеймир Халгримсон.

Исландия надмина очакванията на всички специалисти с класирането си на четвъртфиналите на Евро 2016.

"Това беше мач, който англичаните загубиха. Всичкото напрежение беше при тях, а ние нямаше какво да губим. В такива моменти можем да бъдем спокойни и да дадем всичко най-добро. Сега срещу Франция ще бъде същото. Не сме подложени на напрежение, защото трябва да спечелим този двубой на всяка цена. Искаме да победим, без да бъде задължени. Този мач е голямо постижение за нас. Французите вкарват късни голове, защото изморяват своите противници. Трябва да бъдем концентрирани по време на цялата среща", каза още Халгримсон.

Ларс Лагербак, който е другият треньор начело на Исландия, също иска пълно раздаване от страна на футболистите и доказването на професионализма им. Той призова играчите да не се възгордяват от успеха срещу английския тим.

Прогнозирайте срещите от Евро 2016 ТУК и спечелете награди!