Италия продължава своето приключение на Евро 2016, а след победата над еврошампиона Испания идва ред на световния първенец Германия в събота. 

И докато великолепната игра на адзурите накара италианските мъже да се залепят към тв екраните, през това време съпругите им се наслаждават на съвсем други "игри", показа проучване. 

От началото на Евро 2016 на 10 юни до сега в голям сайт за извънбрачни връзки са постъпили със 147% повече регистрации на дами в сравнение с периода преди първенството. 

Всеки ден в gleeden.com търсят авантюра средно по 13 400 италианки. Сайтът има над 3 милиона изневеряващи клиенти в цяла Европа, от тях 870 000 са само в Италия. Компютърът отчете, че от 10 юни, когато започна европейското, активността на италианките в сайта се увеличи с 46%. 

И докато мъжете им прахосват енергията и нервите си пред тв екрана покрай подвизите на адзурите, техните половинки не губят време и компенсират липсата на внимание от страна на възлюбените си с извънбрачни срещи. 

Операторите на сайта веднага реагираха с анкета сред италианските си клиентки още след първия мач на Италия на първенството (2:0 с Белгия). Оказа се, че 30% от тях се възползват от мачовете, за да се срещнат с любовниците си. Обичайното обяснение било "излизам на среща с приятелки". 

Оказва се, че през 90-те минути на мача 80% от анкетираните съпруги трескаво търсят да организират свой собствен "мач" в сайта за извънбрачни връзки. Покрай европейското от gleeden.com решиха да връчат своя собствена европейска Купа на изневеряващите. 

Сред мъжете най-много изневеряват италианци и французи - 55% от тях са признали, че поне веднъж са кръшнали на половинката си. Следват германците (51%) и испанците (50%). 

При жените най-палави са германките - 43% изневеряващи, следват италианките (34%), французойките (32%), като най-верни се оказват испанките (24% изневери).