Еден Азар остава под въпрос за четвъртфиналния мач на Белгия срещу Уелс от европейското първенство по футбол. Националният селекционер Марк Вилмотс заяви, че Еден Азар може би няма да тренира и в четвъртък, защото неговото състояние не му позволява да проведе пълноценно занимание. Самият мач е насрочен за петък от 22 часа.

"Наистина се надявам Азар да тренира в четвъртък, но той все още изпитва болки в бедрото и трябва да се лекува. Работим върху това той да бъде на 100 процента готов за четвъртфинала, но не можем да дадем точен срок за завършване на лечението. Не може да кажем кога точно той ще бъде окей. Иска ми се, но не можем. Медицинският щаб работи върху това", каза Вилмотс преди мача.

Белгия е фаворит срещу Уелс, но самите национали очакват много труден мач срещу амбицираните съперници. Всъщност, Уелс има по-добър баланс от белгийците в последните мачове помежду им след победата с 1:0 в Кардиф и равенството в Брюксел в европейските квалификации.

"Те са много корав отбор. Добри са в защита и играят с трима централни бранители. Те сами ти позволяват да мислиш, че ще им вкараш лесно гол, но в крайна сметка става точно обратното. Ако не играем на върха на възможностите си, ще имаме много проблеми", обясни крилото на белгийците Дрийс Мертенс.

Ромелу Лукаку добави, че белгийците ще обърнат специално внимание на двама уелски национали: "Ще опитаме да неутрализираме Аарън Рамзи и Гарет Бейл, защото те са им водещите играчи. Ще намерим начин да го направим, но трябва да внимаваме много и с останалите футболисти на терена".