Две големи звезди на европейския и световния футбол се изправят в днешния първи четвъртфинал на Евро 2016, но с доста занижена резултатност - Роберт Левандовски срещу Кристиано Роналдо.

Голмайсторът на Байерн срещу голмайстора на Реал Мадрид. Сега ще имат шанс да изведат напред и националните си отбори. Но само ако се отпушат. Защото от началото на европейското първенство и двете звезди са пълни дупки и са далеч от обичайното си ниво.

За голмайстор като Левандовски едва ли е утеха, че допринесе с важната първа дузпа на осминафиналите срещу Швейцария. Той дори няма гол за националния си отбор през тази година и вече е в серия от 9 поредни срещи, без да е отбелязвал с бяло-червения екип. На всичкото отгоре и не прави опити, като в 4-те мача от началото на шампионата е отправил едва 8 удара по посока на противниковата врата.

Роналдо може да се похвали, че е допринесъл Португалия да се класира на 1/8-финалите с 2-та си гола при равенството 3:3 в последния мач от груповата фаза срещу Унгария.

Той има и 2 асистенции, но истината е, че в 4 срещи селесао още няма победа в редовното време, при положение че беше в група с Унгария, Австрия и Исландия. А освен това и ефективността му е далеч от тази с екипа на Реал Мадрид през сезона, където вкара 51 гола в 48 мача, а на европейското са 2 в 4.