Една от емблемите на треньорската професия - италианецът Джовани Трапатони, реши да увеличи напрежението у германците със заядливо изказване преди 1/4-финала между двете държави в събота.

“Защо Германия страда толкова често във футбола срещу Италия? Защо в техния манталитет е да мислят, че доминират в света, като Меркел. С цялото ми уважение към бундесканцлера, желанието ѝ Германия да е хегемон е очевадно. Те винаги се чувстват силни. Тогава обаче идваме ние малки, винаги полемични, с много трески за дялане, но накрая гениални. И става лошо, предизвикваме поредната криза”, казва пред италианската агенция АНСА 77-годишният специалист, цитиран от "Труд".

Трапатони работи в Бундеслигата в Байерн и Щутгарт. За италиански комплекс на германците се заговори веднага след като двата отбора се събраха в един 1/4-финал. В 8 мача на големи първенства бундестимът няма нито една победа срещу “скуадрата”.

В германския лагер вече няма здравословни проблеми. Йонас Хектор тренира пак след настинка. Жером Боатенг увери, че прасецът му е окей. Шансовете на контузения италианец Даниеле де Роси да играе са повече от минимални.

Германия и Италия се изправят един срещу друг утре от 22.00 часа наше време и мачът може да се проследи на живо в Gol.bg.

Прогнозирайте срещите от Евро 2016 ТУК и спечелете награди!