Селекционерът на Белгия Марк Вилмотс определи като "спортна трагедия" контузията на защитника Ян Вертонген преди четвъртфинала на Евро 2016 срещу Уелс.

Вертонген изкълчи глезена си в самия край на вчерашната тренировка на белгийците и отпада от сметките на Вилмотс до края на европейското първенство.

"Контузи се при опит да овладее топката. Точно надувах свирката за край на тренировката, когато стана белята и той изкълчи глезена си при безобидна ситуация. Това е спортна трагедия, той е важен играч за нас", каза Вилмотс.

Това е поредният удар за селекционера, който няма много опции в защита. Очаква се Джордан Лукаку да заеме мястото на Вертонген на левия фланг на защитата. 

Около 100 000 белгийски фенове се очаква да изпълнят улиците на малкото френско градче Лил, което се намира само на 20 километра от границата.

"Страхотно е, че ще може да разчитаме на 12-ия играч. Ще направим всичко възможно да зарадваме феновете", каза Вилмотс.

Добрата новина за Белгия е, че капитанът Еден Азар е възстановен от мускулна травма и готов за игра срещу Уелс. Азар се завръща в Лил, където на 14-годишна възраст започва кариерата си в местния Лил.

"Винаги е хубаво, когато се връщам в Лил. Тук станах футболист", каза Азар.

Прогнозирайте срещите от Евро 2016 ТУК и спечелете награди!