Световният шампион Дженсън Бътън обяви състезанието в Корея за решително относно шансовете на Макларън за световната титла във Формула 1.

Британецът завърши 4-и вчера на „Сузука” и вече изостава с 31 точки от Марк Уебър в битката. Той знае, че Сребърните стрели трябва да бъдат конкурентни на Ред Бул, ако тимът иска да постигне успех.

„Ясно е, че за нас стана още по-трудно. Ако в Корея не сме бързи колкото Ред Бул почти ще загубим шансовете си. За съжаление се оказва, че не сме достатъчно бързи и то при положение, че никога не съм виждал толкова нови елементи да се слагат в колите преди всяко състезание” заяви той.

„Разбира се странни неща биха могли да се случат, но е малко вероятно. Когато Кими Райконен стана шампион той бе трети преди последния старт, а пък на Люис бяха необходими едва 2 точки от последните 2 състезания, но той не успя да ги спечели. Иска ми се обаче да бъда в позиция, при която да не разчитам на повреди и катастрофи на конкурентите” добави той.

От Макларън отрекоха да са жертвали Бътън в опита да помогне на Хамилтън вчера. Световният шампион започна борбата с по-твърдите гуми и въпреки че изостана в началото в един момент се оказа лидер и от Ред Бул предполагат, че целта е била да задържи колите зад себе си, за да може Люис да се приближи и да опита атака. Това обаче нямаше как да стане, след като в един момент Хамилтън загуби трета скорост и накрая бе доволен, че просто завърши 5-и.

Босът Мартин Уитмарш обаче отхвърли обвиненията. „Ние не играем по този начин. Нашато желание бе просто Дженсън да завърши на по-добра позиция, но за съжаление стратегията ни не се оказа успешна”.