Ферари ще положи страхотни усилия да започне оставащите 3 състезания от сезона във Формула 1 от възможно най-добра стартова позиция, обяви шефът на отбора Стефано Доменикали.

Стабилното представяне на Фернандо Алонсо го върна в борбата за титлата, но като цяло Ред Бул остава най-силният тим в квалификациите и спечелиха почти всички до този момент през сезона. Затова Черните кончета са на мнение, че ако Алонсо стартира от позиция пред конкурентите си, ще има по-големи шансове за успех в състезанията.

„В състезанието в Япония не стояхме зле, но проблемът е, че когато стартираш от по-задна позиция трудно можеш да си пробиеш път напред. От Ред Бул контролираха състезанието и нямахме никакъв шанс да ги изпреварим” каза Доменикали.

„Според мен може би тяхното най-голямо предимство е, че в подготовката за състезанията и в квалификациите са много силни. Ако успеем да ги бием в битката за позиция ще имаме по-добра възможност да ги надвием и в състезанията. В противен случай ще ни бъде много трудно” добави той.

До този момент през сезона единствено в Канада Люис Хамилтън и в Италия Фернандо Алонсо успяха да спечелят квалификациите, а след това триумфираха и в състезанията.