Пилотът на Ред Бул Марк Уебър стана център на внимание 2 дни преди състезанието в Бразилия, след като обяви, че от отбора предпочитат да подкрепят повече съотборника му Себастиав Фетел.

Австралиецът изостава с 11 точки от Фернандо Алонсо в класирането, докато германецът е с 25 зад двукратния световен шампион, така че битката се очертава изключително оспорвана.

От Ред Бул обявиха, че продължават да се отнасят еднакво и към двамата си пилоти, но когато Уебър бе запитан, дали усеща еднаква подкрепа, той отговори:

"От техническа гледна точка всичко е много добре. В емоционално отношение обаче е ясно, кой е техният фаворит, нали?".

"Все пак аз разбирам това, тъй като е нормално млади пилоти, които са претенденти да се радват на подобна подкрепа. Аз все пък съм доволен, че имах възможност да се състезавам с кола, която ми даваше шанс да печеля. В живота обаче всеки има свои фаворити и това е напълно нормално" изтъкна той.

Както е известно още през лятото Уебър влезе в конфликт с ръководството, заради някои технически елементи, които той не получаваше, а Фетел да. Сега обаче той е с по-големи шансове да триумфира.

"Годината бе невероятна за мен. Спечелих 4 състезания, а 9 пъти завърших на подиума. Ако преди сезона някой ми бе казал, че това ще стане, нямаше да му повярвам, така че естествено, че мога да бъдат доволен. Освен това имам възможност да стана и световен шампион, към което ще се стремя с всички сили" каза още той.