Световият шампион за 2007 година във Формула 1 Кими Райконен обяви, че най-бързите болиди изобщо не му липсват.

Финланецът изкара 9 сезона по пистите, като се състезаваше за Заубер, Макларън и Ферари, преди да напусне Черните кончета в края на 2009-а. След това премина в тима на Ситроен в световния рали шампионат, но на няколко пъти бе свързван с връщане във Ф1.

„Факт е, че в нито един момент не съм обмислял сериозно възможността да се върна. Истината е, че Формула 1 не ми липсва. В началото на миналата година си мислех, че ще бъде интересно дали ще изпитвам носталгия, но се оказа, че това не е така” коментира той.

Финландецът бе свързван с Рено след като на няколко пъти обяви, че би се върнал само ако получи кола, с която може да побеждава. По всичко изглежда обаче, че това няма да се случи.

В момента обаче цялото му бъдеще в моторните спортове е поставено под въпрос, заради внезапната смърт на баща му 2 дни преди Коледа. „Заради това всички планове са замразени. Да се надяваме, че той ще продължи да се състезава. Вече е много по-опитен, така че шансовете за успех ще бъдат много повече” каза навигаторът му Кай Линдстрьом.