Двукратният световен шампион Фернандо Алонсо не губи надежда, че ще навакса изоставането си и ще може да се бори за титлата, въпреки лошото начало на сезона във Формула 1.

Пилотът на Ферари се качи на подиума едва в неделя в Турция, след като преди това Черните кончета определено изоставаха от Ред Бул и Макларън, но сега показаха добро развитие и той е оптимист, че ситуацията ще се подобри.

“Ако погледнем статистиката и се вървем към миналата година ще видим, че тогава след 4 състезания имах 49 точки срещу 41 сега, което не е чак толкова голяма разлика” заяви Алонсо в сайта на Ферари.

“Вярно е, че в момента изоставам повече и сега разликата е цели 52 точки до върха, докато през 2010-а бе само 11, но в същото време си спомням добре, че в средата на сезона бях назад с 47 точки само 8 състезания преди края” добави той.

“Сега все още имаме 15 надпревари, в които доста неща могат да се променят. Вече се качихме на подиума и ако продължим да го правим редовно съм сигурен, че ще се върна в борбата за титлата” каза още Алонсо, който миналата година водеше до последното състезание, в което обаче остана едва 7-и след лоша стратегия и Себастиан Фетел триумфира.

“Аз съм доволен от третото си място в Турция, защото това бе добър резултат за самочувствието на отбора. Не бяхме доволни от представянето си в първите състезания, затова работихме здраво и изглежда, че усилията ни дават резултат. Все още обаче трябва да подобрим представянето си в квалификациите и се надявам, че още в Барселона ще имаме още подобрения по колите, които ще ни помогнат още повече” изтъкна първенецът на света за 2005 и 2006 година.