Люис Хамилтън не е загубил надежда, че ще може да се пребори за титлата във Формула 1. Вдъхновен от победата си в Унгария пилотът на Макларън продължава да вярвя, че има шансове.

Преди старта на “Хунгароринг” той спечели едва 4 точки от предишните 3 старта, което го смъкна сериозно в класирането, след като за същия период Фернандо Алонсо взе 68 точки. Успехът обаче сега го приближи на 47 точки от лидера.

“Този уикенд показа, че все още нищо не е решено. Фернандо спечели малко точки, така че ако продължим по същия начин можем да го настигнем” коментира Хамилтън, който бе най-бърз още от свободните тренировки в петък, но в надпреварата бе поставен под сериозен натиск от пилотите на Лотус.

“Необходимо ни е постоянство в представянето, а и още подобрения по колата в много аспекти, които обаче съм сигурен, че ще бъдат направени. Много съм щастлив, че точно преди паузата успях да спечеля. Трябва да извлечем позитивите от този успех, но без съмнение ни предстои много сериозна работа” добави той.

“Ключовият фактор бе това, че стартирах първи. Ако момчетата на Лотус бяха пред мен едва ли щях да мога да ги изпреваря, защото те наистина бяха много бързи. Бях поставен под напрежение, но съм доволен, че не се поддадох на натиска. Наистина те бяха близо, но реално в нито един момент не бях застрашен. Запазих гумите, а и исках да съм сигурен, че в последния сектор ще бъда достатъчно бърз, за да не мога да бъда атакуван след това” обясни още Хамилтън.

Успехът бе под №19 за него в кариерата му, с което излезе еднолично на 14-о място в историята, като изпревари Кими Райконен, който остава с 18 победи. Следващата победа на Хамилтън ще го изравни с бившия пилот на Макларън Мика Хакинен.