Пилотът на Ферари Фелипе Маса потвърди, че след края на сезона се разделя с Черните кончета.

Бразилецът изкара 8 години в Скудерията, като през 2008-а остана на точка от световната титла. Сега обаче той е готов за нови предизвикателства във Формула 1.

„От 2014-а повече няма да карам за Ферари. Бих искал да благодаря на отбора за всички победи и невероятните моменти, които преживяхме заедно. Благодарен съм още на съпругата, семейството си, спонсорите и приятелите ми, които не спряха да ме подкрепят“ написа Маса в Туитър.

„До края на годината ще дам най-доброто от себе си за Ферари. През следващата година искам да бъда в отбор, който да ми даде силна кола, с която да печеля състезания и да се боря за световната титла“ добави той.

Маса не бе особено постоянен в представянето си в последните години, след като през 2009-а едва не загуби живота си, когато по време на състезанието в Унгария, бе ударен от пружина отхвръкнала от болида на Рубенс Барикело. Досега с Ферари той има 11 победи и общо 36 подиума, но от 2010-а досега бе в топ 3 само 8 пъти от 70 старта.

Засега не е ясно къде ще продължи кариерата си, тъй като Макларън най-вероятно ще запази Дженсън Бътън и Серхио Перес, а Лотус ще предпочете Нико Хулкенберг за заместник на Кими Райконен, който се счита, че ще се завърне в италианския отбор и ще партнира на Фернандо Алонсо.